No Image Available

Oktober

€9.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Schrijver: Søren Sveistrup  Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers  Goodreads: 4,21  Releasedatum: 2 oktober 2018  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Corry van Bree  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Oktober van Søren Sveistrup is het beste Deense thriller boek ooit. Het is het razend spannende debuut van de bedenker van de beroemde televisieserie The Killing. Dit boek is ook verfilmd op Netflix onder de titel ‘Kastanjemanden’ of in het Engels ‘The Chestnut Man’.

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Oktober?

Oktober staat in de top 10 van best beoordeelde Scandinavische thrillers ooit. In de lijst van beste thrillers van Deense schrijvers staat dit boek zelfs op de eerste plaats.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt deze thriller van lezers een score van 4,21 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door bijna zeventigduizend lezers beoordeeld.

Ook recensenten gaven bij het verschijnen hoog op van dit boek:

“Het is echt geen wonder dat Oktober heel populair is; de auteur verkoopt immers geen gebakken lucht. Goed doordachte en uitgewerkte protagonisten; een plot om u tegen te zeggen.”
– Hebban

“Je kunt het zo ziek niet bedenken of het zit erin.”
– De Morgen

“Sveistrup heeft een adembenemend verhaal gemaakt dat nu al toe is aan een vervolg – dat ongetwijfeld zal komen.” 
– Vrij Nederland

“In zijn thrillerdebuut blijkt de scriptschrijver van ‘The Killing’ als romanschrijver net zo goed.” 
– Trouw

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kastanjemanden of The Chestnut Man

Dit boek werd in 2021 verwerkt tot een razendspannende Netflix serie genaamd ‘Kastanjemanden’ in het Deens en The Chestnut Man in het Engels. Hieronder zie je de trailer voor die serie:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

oktober Søren Sveistrup
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug