No Image Available

Na de zon

€22.50
 Bindwijze: Paperback  Schrijver: Jonas Eika  Uitgever: Uitgeverij Koppernik Bv  Goodreads: 3,20  Releasedatum: 1 februari 2024  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Michal van Zelm  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– In Na de zon verrichten op een strand in Cancún jonge jongens diensten aan welgestelden onder de zon. In Kopenhagen mist een it-consultant zijn werkafspraak en wordt in plaats daarvan verleid door een bleke jongeman die hem laat kennismaken met de handel in derivaten, een spookeconomie die de oude aandelenmarkt heeft vervangen.

Een rouwende oude man vindt een vreemd voorwerp in de woestijn dat hem steeds meer in beslag neemt; terwijl zijn vrouw naar een concert in Las Vegas is, probeert hij zich ermee te verenigen. In wat Londen genoemd zou kunnen worden, proberen drie mensen een gezin te zijn, maar worden onder druk gezet door verslaving, financiën en een baby die op komst is. Bewust of onbewust nemen ze allemaal deel aan de ontrafeling van deze wereld, als voorbereiding op de wereld die komen gaat.

Je bestelt het boek eenvoudig via bovenstaande groene knoppen.

Recensies voor Na de zon

Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt Na de zon een beoordeling van 3,20 sterren op een vijfpuntsschaal.

In 2019 was Jonas Eika de jongste prijswinnaar ooit van de Nordic Council Literature Prize, de meest prestigieuze onderscheiding voor een literair werk in Scandinavië. Een van de verhalen uit Na de zon werd voorgepubliceerd in de New Yorker.

Dit zijn enkele recensies voor het boek:

“Van Eika’s proza gaat een lichtvoetig, waakzaam en onvoorspelbaar animalisme uit: het is praktisch panteresk. Na de zon is een opwindend, uiterst origineel boek.’
– Claire-Louise Bennett

“Meedogenloos spannend… een orgie van het onvoorspelbare.”
– New York Times Book Review

“Dit is een boek dat moeilijk uit je hoofd te krijgen is, als een extravagante droom.”
– The Guardian

“Er zit iets prachtigs en hoopvols in dat ons eraan herinnert dat literatuur meer kan doen dan alleen maar een weerspiegeling zijn van wat we al weten.”
– Juryrapport van de Nordic Council Literature Prize

Heb jij dit boek al gelezen? Laat in de reacties aan andere lezers weten wat je ervan vindt.

Meer nieuwe Deense boeken vind je op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

na de zon jonas eika
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug