No Image Available

Max, Mischa en het TET-offensief

€14.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Schrijver: Johan Harstad  Uitgever: Podium  Goodreads: 4,42  Releasedatum: 8 mei 2018  Land: Noorwegen  Taal: Nederlands  Translator: Edith Koenders  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Max, Mischa en het TET-offensief is volgens lezers en critici een van de beste Scandinavische boeken aller tijden. Dit boek van Johan Harstad staat momenteel op de vijfde plaats in de lijst van in het Nederlands vertaalde boeken uit Scandinavië.

Max, Mischa & het Tet-offensief is het verhaal van toneelregisseur Max Hansen, die als puber naar Amerika emigreert. Hij heeft moeite om zijn jeugd in Stavanger, waar hij als kind van communistische ouders het Tet-offensief naspeelde, achter zich te laten. Maar in New York ontdekt hij dat eigenlijk iedereen daar ontheemd is. In kunstenares Mischa en Vietnam-veteraan Owen treft hij dierbare lotgenoten.

Het magnum opus van Johan Harstad is een hypnotiserende vertelling die vele decennia en continenten omspant: van de oorlog in Vietnam en Apocalypse Now tot jazzmuziek, van Mark Rothko en Burning Man tot de aanslag op de Twin Towers. Maar bovenal draait deze volstrekt verslavende roman om de vraag: hoe lang moet je weg van huis zijn voordat het laat is om terug te keren?

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor dit boek?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Max, Mischa & het Tet-offensief een score van 4,42 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door bijna zesduizend lezers beoordeeld. Het is daarmee niet alleen een van de beste Noorse boeken aller tijden, maar behoort ook tot de top van heel Scandinavië.

Ook in de pers kan dit boek op lovende kritieken rekenen. Dit is een kleine greep uit de recensies:

“Ik kan maar één ding zeggen: respect!”
– Aftenposten

“De literaire gebeurtenis van het jaar.”
– Het nieuwsblad

“Een verhaal dat je meesleurt, doet zwoegen en ontredderd achterlaat.”
– De Volkskrant

“Monumentale roman.”
– Trouw

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Max, Mischa en het TET-offensief
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Noorse boeken

Over de schrijver


 Terug