No Image Available

Dit zou allemaal van jou kunnen zijn

€13.50
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Softcover  Schrijver: Josefine Klougart  Releasedatum: 17 februari 2024  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Michal van Zelm  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Dit zou allemaal van jou kunnen zijn is een rijk literair familieportret, een verhaal over vrouw en moeder zijn in 1980 en in 2020, over de verbindingen die tussen alle levende wezens lopen – levens gescheiden in tijd en ruimte, maar met elkaar verbonden door herinneringen en verlangens.

Het is winter en Barbara reist met haar baby naar haar ouderlijk huis in Nationaal Park Mols Bjerge om bij haar moeder en haar zus Sara te zijn in de dagen dat haar vader een hartoperatie moet ondergaan. De operatie verloopt zoals gepland, maar als hij zijn ogen opent, is de blik die Barbara ontmoet leeg en zonder enig teken van herkenning; het is alsof je in de ogen kijkt van iemand die van zijn ziel is ontdaan.

Vanaf hier kijkt Barbara terug op de geschiedenis van haar familie; de opvoeding van haar moeder in een arm gezin in Aarhus, haar eigen jeugd in harmonie met de natuur in Mols Bjerge, waar Barbara en Sara opgroeiden, de rol van haar afwezige vader in het gezin. Als haar debuutroman verschijnt, waarin de personages niet worden gespaard en Barbara’s moeder en zus zich herkennen, worden door verzwegen gevoelens en trauma’s uit het verleden de verhoudingen binnen het gezin op scherp gezet.

Je bestelt het boek eenvoudig via bovenstaande groene knop.

Recensies voor Dat zou allemaal van jou kunnen zijn

Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt deze roman een beoordeling van 3,84 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd hier door meer dan 250 lezers beoordeeld.

In de pers kon dit boek van Klougart op positieve recensies rekenen:

‘Scandinavië heeft nu haar eigen Virginia Woolf. Weinigen komen zo dicht bij de menselijke geest als Klougart.’
– de Noorse krant Verdens Gang

‘Een roman die verslavend leest zonder dat er een duidelijke verhaallijn in zit. Dat is razendknap. Veel is herkenbaar, scherpte naast dromerigheid, maar alles even schitterend geschreven.’
– Lidewijde Paris op NPO Radio 1

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers in de reacties weten wat je ervan vindt.

Op de Deense schrijvers pagina vind je meer boeken uit Denemarken.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Dit zou allemaal van jou kunnen zijn Josefine Klougart
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug