No Image Available

De trein van vier over twaalf

€11.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus  Schrijver: Conny Palmkvist  Uitgever: Uitgeverij Kluitman  Releasedatum: 18 januari 2024  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Vertaler: Jeska Verstegen  Translator: Lammie Post-Oostenbrink  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

De trein van vier over twaalf is een jeugdboek van de Zweedse schrijver Conny Palmkvist.

Waarom gaan ouders dood? Hoe kan het dat dat is toegestaan? -Nicolaus is nog maar een kind en ouders zouden niet moeten sterven. Maar op deze avond in juli is niets zoals het zou moeten zijn.

De twaalfjarige Nicolaus zit samen met zijn vader aan zijn moeders ziekbed. Nicolaus wil maar één ding, weg uit de ziekenhuiskamer! In de lift ziet hij een knopje dat er eerst nog niet zat. Nieuwsgierig drukt Nicolaus op het knopje. De liftdeuren sluiten en hij wordt naar een vreemde, onbekende verdieping gebracht.

Nicolaus is op het Laatste Station gearriveerd; de plek waar iedereen ooit heen zal gaan. Toch? Op de een of andere manier is de tijd gestopt, twee minuten voordat zijn moeder overlijdt. Maar wat doe je als je erachter komt dat je de tijd stil kunt laten staan en zelfs door de tijd kunt reizen? Kun je het verleden veranderen? Of de toekomst?

Het wordt door de uitgeverij omschreven als een prachtig, meeslepend verhaal over het verlies van een ouder met een duister, maar magisch randje.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor De trein van vier over twaalf?

In de Scandinavische pers kon dit Zweedse jeugdboek bij het verschijnen op positieve recensies rekenen:

“Samengevat: vier minuten over twaalf is een zeer goed boek voor middelbare leeftijd, dat met betrokkenheid en taalkundige rijkdom is geschreven.”
– BTJ

“Een sterke en ontroerende beschrijving van ziekte.”
– Vi läser

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Meer Zweedse kinderboeken vind je op de Zweedse schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

de trein van vier over twaalf conny palmkvist
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver


 Terug