No Image Available

De appeloorlog

€11.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Lars Elling  Uitgever: Podium  Releasedatum: 11 januari 2024  Land: Noorwegen  Taal: Nederlands  Translator: Lucy Pijttersen  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

De appeloorlog is het veelbelovende debuut van de Noorse schrijver Lars Elling. In Scandinavië kan deze roman al op lovende kritieken rekenen en ook in Nederland zijn de eerste reacties positief.

In Noorwegen werd het debuut van, de van origine kunstschilder, Elling direct een bestseller. Het boek is inmiddels al in meerdere talen vertaald.

Filip krijgt van zijn vader de opdracht om zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn opa, die al jaren weigert met zijn familie te praten. Met de dood in aantocht besluit de oude man zich nog een keer open te stellen.

Hij vertelt zijn kleinzoon over de zomers van 1913 en 1914, toen hij zich met zijn broertje maandenlang in de bossen rond Oslo moest zien te redden, als onderdeel van hun opvoeding.

Voor Filip opent zich een wonderwereld vol bizarre verhalen over kolenbranders en houtvlotters, ganzenslachters, forellenvissers en paddenstoelenplukkers. Ook besluit zijn opa om hem in vertrouwen te nemen over de dag die het hoogtepunt van de zomer van 1914 had moeten zijn.

De appeloorlog is een kleurrijke, bijzondere roman over broers die er door dik en dun voor elkaar zijn, over het vinden van geluk in de natuur en het koesteren van je ongeluk.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor De appeloorlog?

De appeloorlog krijgt vooralsnog louter positieve recensies.

Op lezersplatform Goodreads heeft dit boek vooralsnog een score van 4,18 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door bijna vijfhonderd lezers beoordeeld.

Ook in de pers krijgt De appeloorlog goede recensies:

“Er valt genoeg te genieten van De appeloorlog. Stop het boek samen met pijptabak en een heupfles in je rugzak en laat je onderdeel worden van je eigen hutbibliotheek, of het nou in de bergen, aan zee, in het bos of in de stad is.” 
– NRK.no

“Het is een feest om de briljante, sprookjesachtige en uiterst originele roman van Lars Elling te lezen.”
– VG.nl

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Op de Noorse schrijvers pagina, vind je een overzicht van andere nieuwe boeken van Noorse schrijvers.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

de appeloorlog lars elling
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Noorse boeken

Over de schrijver


 Terug