No Image Available

Met hart en ziel

- Deel 1 van Het Zweedse lot
€13.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Het Zweedse lot  Schrijver: Katarina Widholm  Uitgever: Boekerij  Goodreads: 3,89  Releasedatum: 16 januari 2024  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Danielle Stensen  Bestel bij Bol  Bestel bij Libris  Bestel bij Bruna
 Informatie:

Samenvatting

Met hart en ziel is de debuutroman van de geprezen Zweedse schrijfster Katarina Widholm. Het is het eerste deel in de Het Zweedse lot trilogie.

Het boek wordt aangeprezen als een voltreffer voor liefhebbers van Corina Bomann.

Zweden, 1937. De zeventienjarige Betty staat op het punt haar gelukte beproeven in de grote stad als dienstmeisje bij het gezin van dokter Molander. In de trein onderweg naar Stockholm ontmoet ze Martin Fischer, een hoogopgeleide jongeman van Joodse afkomst die literatuur doceert. Het duurt niet lang voordat de twee bevriend raken door hun gedeelde passie voor boeken en ze beloven elkaar te schrijven.

Betty komt er al snel achter dat ze als dienstmeisje hard moet werken voor de vriendelijke dokter Molander en zijn niet al te hartelijke vrouw, die vastbesloten lijkt het leven van Betty zuur te maken. Gelukkig leert ze snel en lukt het haar om haar draai te vinden in de drukke hoofdstad en dit nieuwe huishouden. Het contact met Martin biedt haar afleiding en hun onschuldige boekbesprekingen groeien al snel uit tot iets anders.

Maar de dreiging van de Tweede Wereldoorlog nadert, en op een dag stopt de correspondentie met Martin abrupt. Alle moeite die ze de weken daarna doet om hem te vinden is tevergeefs. En ze ontdekt een geheim in het huis van de dokter en haar hele leven dreigt overhoop gegooid te worden.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Met hart en ziel?

Met hart en ziel van Katarin Widholm is in Zweden al enige tijd geleden verschenen. Het boek werd daar goed ontvangen en krijgt op lezersrecensie platform Goodreads  een score van 3,89 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door bijna tweeduizend lezers beoordeeld.

Ook in de pers kon Met hart en ziel in Scandinavië op positieve reacties rekenen:

“Een werkelijk prachtig verteld verhaal dat levensecht aanvoelt en boeit vanaf de eerste pagina.”
– Expressen

“Katarina Widholms schrijfstijl dringt regelrecht door tot in mijn hart. Een perfect debuut.”
– LitteraturMagazinet

“Indrukwekkende debuutroman. Het alledaagse leven wordt zo spannend verteld dat je van schrik opveert als er een deur op het verkeerde moment opengaat.”
Dagens Nyheter

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je dit boek ook los lezen?

Met hart en ziel is het eerste deel in een trilogie. Wil je dus het meeste uit de trilogie halen, dan is het aan te raden met dit boek te beginnen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

met hart en ziel
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver


 Terug