No Image Available

Jomsviking 5 – De val van de koningen

- Het vijfde deel in de Jomsviking reeks
€13.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Jomsviking  Schrijver: Bjørn Andreas Bull Hansen  Uitgever: Boekerij  Releasedatum: 11 april 2024  Land: Noorwegen  Taal: Nederlands  Translator: Annelies de Vroom  Bestel bij Bol  Bestel bij Bruna
 Informatie:

Samenvatting

Jomsviking 5 – De val van de koningen is het vijfde deel in de met Game of Thrones vergeleken reeks van Bjørn Andreas Bull-Hansen.

Torstein Herse, terug van zijn veldtocht naar Engeland, woont met zijn vrouw in Jomsborg, als daar namens Erling Skjalgsson, de koning van Ryge, een boodschapper arriveert. De koning wordt bedreigd door de jonge Olaf Haraldsson, die in Engeland diende onder de machtige Torkjell Høye. Erling Skjalgsson vraagt de Jomsvikingen om hulp in de strijd tegen Olaf Haraldsson en zijn leger.

Maar het is te laat: Jomsborg wordt aangevallen. Torstein ervaart hoe trotse mannen moeten buigen voor Olafs heerschappij. Maar dan ontstaat er een opstand op een plek waar Torstein die het minst verwachtte – een opstand die Olafs wreedheid en zucht naar macht aan de hele wereld zal openbaren.

In dit vijfde boek van de Jomsviking-serie zien we de conflicten rondom Olaf Haraldsson, bekend als Olaf de Heilige, en krijgen we een indruk van de eeuw waarin Noorwegen veranderde van een samenleving met een raad van stamhoofden en een lokale autonomie, naar een gecentra­liseerde monarchie. Door Torsteins ogen zien we hoe alles wat hij kent als goed en rechtvaardig bedreigd wordt.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Jomsviking 5 – De val van de koningen

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Predikant een score van 3,76 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd daar door minder dan honderd lezers beoordeeld.

In de pers is men te spreken over deze thriller:

‘Een boeiend verhaal over de groei naar volwassenheid. Absoluut een aanrader.’
– NBD Biblion

‘Het indrukwekkendst is Bull-Hansens stijl, van de kleinste details tot de meest indrukwekkende scènes. De personages zijn exotisch en overtuigend. Bull Hansen kan zowel poëtisch als dramatisch zijn. Een ontzettend goed verhaal!’
– Dagbladet

Kan je Jomsviking 5 – De val van de koningen ook los lezen?

Het is aan te raden om alle delen van de Jomsviking serie op volgorde te lezen.

Dit zijn alle delen uit de Jomsviking reeks op volgorde:

  1. Jomsviking 1 – De viking
  2. Jomsviking 2 – Vinland
  3. Jomsviking 3 – Het leger van de Denen
  4. Jomsviking 4 – Het land van Danelagh

Op zoek naar meer spanning? Hier vind je meer Scandinavische thrillers.

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jomsviking 5 - De val van de koningen van Bjørn Andreas Bull-Hansen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Noorse boeken

Over de schrijver


 Terug