No Image Available

IJzige val

€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Ulf Kvensler  Uitgever: Boekerij  Goodreads: 3,47  Releasedatum: 26 maart 2024  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Yvonne van de Straat  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– ‘IJzige val’ is de tweede thriller van bestseller schrijver Ulf Kvensler. Deze Zweedse auteur debuteerde met het geprezen boek ‘Het hoge noorden‘.

Vlak voordat de telefoon gaat droomt Isak onrustig over zijn jeugd in Småland: over vogels, de zee en de ogen van zijn zusje Klara. Zij is samen met hun moeder omgekomen toen hun ouderlijk huis afbrandde. Sinds de brand heeft Isak zijn vader Fredrik, inmiddels een bekende kunstenaar, niet meer gezien.

En nu belt zijn vader hem plotseling op. Zijn stem klinkt dringend als hij vraagt of Isak langs wil komen. Isak twijfelt. Maar als Fredrik vertelt dat hij stervende is én hem een grote som geld aanbiedt, kan hij moeilijk weerstand bieden.

Eenmaal aangekomen op Gotland vertoont Fredriks façade al snel scheuren. Wat betekenen die houten sculpturen van oude goden? Wie is die vrouw met lege ogen die overal opduikt? De hereniging tussen vader en zoon verandert langzaam in een psychologisch spel waarin de grens tussen realiteit en nachtmerrie vervaagt: een spel op leven en dood…

Je bestel het boek eenvoudig via een van bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensie voor IJzige val van Ulf Kvensler?

Het is nog even wachten op de Nederlandse recensies, maar in Scandinavië zijn ze al heel enthousiast over dit boek van Ulf Kvensler. Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt deze thriller vooralsnog een score van 3,47 sterren op een vijfsterrenschaal. Het boek is daar door meer dan tweehonderdvijftig lezers beoordeeld.

In de pers vinden ze het boek iets minder sterk dan zijn debuut thriller, maar kan nog steeds op positieve reacties rekenen:

“Net als het debuut is het fantastisch goed geschreven met hele sterke scènes.”
– Kapprakt.se

“Kvensler’s vertelstijl en karakters houden de lezer van de eerste tot de laatste pagina stevig in zijn greep. Het is een volledige literaire onderdompeling in het brein van een getraumatiseerde en gestresste hoofdpersoon. Het verhaal blaast de eeuwenoude kwestie van het goed en het kwaad nieuw leven in.”
– BTJ-häfte

“Hij weet precies hoe hij de aandacht van de lezer snel moet grijpen en vast kan houden tot de laatste pagina.”
– Göteborg Post

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers in de comments weten wat je ervan vindt.

Meer thrillers uit Zweden en andere Scandinavische landen vind je op de Scandinavische thrillers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

ijzige val ulf kvensler
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Ulf Kvensler


 Terug