No Image Available

De overlevenden

€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Paperback  Schrijver: Alex Schulman  Uitgever: De bezige bij  Goodreads: 3,66  Releasedatum: 11 mei 2021  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Angelique de Kroon  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– De overlevenden van de Zweedse schrijver Alex Schulman is een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden.

Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat het hun moeders wens was om niet naast het graf van hun vader uitgestrooid te worden, ontdekken ze pas de avond voor de crematie via een brief die de broers in haar appartement vinden.

Benjamin bestuurt de auto, Pierre zit naast hem en Nils zit op de achterbank. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Door haar dood raakt alles in een stroom versnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds precies afgespeeld?

Wat zijn de recensies voor De overlevenden?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt deze roman van lezers 3,66 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan dertienduizend lezers beoordeeld.

Ook recensenten waaronder van deze site zijn enthousiast:

“Deze roman heeft indruk op mij gemaakt. Schulman bouwt vakkundig en het familiemysterie op door te schakelen tussen het heden en verleden van drie broers die gelittekent zijn door een gezamenlijk trauma. Het verhaal is zo overtuigent dat het bij moment meer voelt als een autobiografie, dan roman. De ontknoping van deze tragische familiegeschiedenis is grandioos.”

Mijn score: 4 sterren****
– Bas van Brecht (Nordicdutchman.nl)


Ook andere recensenten waren bij het verschijnen van dit boek enorm onder de indruk:

“Een verhaal met schitterende scènes. Schulman bouwt alles razend knap op. Het begin van een belangrijk schrijverschap.”
– Dagens Nyheter

“Een weergaloze climax, waardoor je het boek bijna opnieuw moet lezen.” 
– Algemeen Dagblad

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers in de reacties weten wat je ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

de overlevenden alex schulman
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver


 Terug